justbesilly.punt.nl
10 januari 2004
10 januari 2004. Sylvia en Snuitje
 
Een dag gegrifd in mijn geheugen. Iedereen die Sylvia goed kent, weet dat paarden haar grote liefde was. En zo kwam het er opeens van dat we naar de stallen van Hennie Huisman mochten gaan kijken. Via een collega van Ruud zijn werk hadden we een uitnodiging gekregen. Een hele  bijzondere indrukwekkende  ervaring. Met zijn zessen zijn naar het enorme terrein van Hennie Huisman gegaan.  Daar werden we ontvangen door de stalmeester van dit stallencomplex. We hebben onze ogen uitgekeken: Hennie zijn huis, zeg maar gerust villa, de enorme weilanden met dieren, en natuurlijk de beroemde paardenstallen. Alles allemaal even mooi, groot en bijzonder goed verzorgd. Vooral de stallen met bijbehorende manege hebben we uitgebreid mogen bekijken. Alle namen rondom dit stallencomplex, die er gebruikt worden, zijn verbonden aan artiestennamen zoals bijvoorbeeld ' het Andre van Duin straatje' .
Voor ons was het ook een moment van teruggaan in de tijd. Ik weet nog heel goed een periode dat Alex en Sylvia klein waren en we voordat ze naar school moesten even naar de televisie keken. Het was in die tijd dat Hennie Huisman vroeg in de ochtend ook op de tv te zien was met een hit van hem. Het was het enorme melige lied: ' Snuitje' 
Met zijn drietjes werden we destijds  vroeg in de ochtend altijd enorm melig van dat lied. Met zijn drietjes joelden we  dan luid en duidelijk mee: " SNUITJE"
Hoe bijzonder kan het dan zijn, wanneer een paar jaar later Sylvia in de stallen helemaal in de ban is van Hennie's mooie  lievelingspaardpaard Snuitje.
Ze kon helaas niet rijden op Snuitje, want Snuitje was niet helemaal in orde. We mochten later wel eens terugkomen werd ons gezegd.
Helaas is het daar nooit meer van gekomen, maar Sylvia heeft van die dag genoten van alles wat ze gezien heeft.En vooral genoten van Snuitje, die haar helemaal veroverd had.
Snuitje, eerst een melige aangelegenheid.....nu een emotionele herinnering.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl