justbesilly.punt.nl
De feestdagen van 2003
" De feestdagen van 2003"
 
We hadden besloten om een weekje op vakantie te gaan met mijn zus, man en kinderen naar Belgie, zodat we daar de kerstdagen door konden brengen. Even eruit en even niet thuis met de Kerst.
Sylvia had er verschrikkelijk veel zin in, samen met Suus en de jongens, Alex, Edwin en Remco, in een huisje....lekker keten samen, ja leuk daar had ze veel zin in.
Het waren 2 prachtige huisjes naast elkaar in een prachtige omgeving en met bijzonder weer, want na 1 nacht lag er sneeuw. Heel mooi en vooral ook heel bijzonder......
 
Het begin van een beruchte wandeling
 
Een van de meest bijgebleven activiteiten was de wandeling van Niek. Ja zo noemden wij hem toen en nu nog steeds, want Niek wist de weg....Tenminste dat dacht hij......en wij dachten dat ook....
Het zou niet zo'n lange wandeling worden. En daarom kregen wij de 5 jongelui mee, want een wandelingetje is leuk, maar alleen wanneer hij niet te lang duurt.
Het was een prachtige omgeving, met mooie uitzichten en steeds meer sneeuw in de bossen. En lol hadden we allemaal. De jongens waren in dolle bui en liepen te rennen en natuurlijk sneeuwballen te gooien. De drie honden waren uitgelaten en druk want zij vonden de sneeuw geweldig.
En de ouwelui, die kletste er op los....het ging allemaal prima....
Na een paar uurtjes lopen gingen we echter behoorlijk twijfelen aan Niek zijn richtingsgevoel.Bij elke bocht kregen we een enorm verlangen om een bord te zien staan, die ons wel de echte weg naar huis zou wijzen.
Sylvia kreeg het steeds moeilijker....Ze was nog moe van de bestralingen, maar ze wilde het niet laten merken. We zagen het echter wel.....
Sas en ik namen haar tussen ons in en sleepte haar er door heen. Maar wat was dat moeilijk, wat was het knokken voor haar....en wat deed het me pijn van binnen.
Weer liet ze haar ongelooflijk sterke karakter zien. Ze vocht zich er door heen. Het was inmiddels donker en we hadden uren, echt uren gelopen.....het was zo knap, maar het was ook verschrikkelijk pijnlijk. Het drukte ons zo met de neus op de feiten....
 
 
Uren en uren het spelletje Munchkin
 
In het huisje waren vooral Remco, Suzanne en Sylvia uren bezig met het spelletje Munchkin. Sylvia kon er geen genoeg van krijgen. Ze vond het geweldig.Ik heb geen idee hoe het spelletje ging, maar wat hebben ze het gespeeld..... Uiteraard hebben we ook gegourmet, want dat was voor Sylvia het moment waarop ze enorm genoot van het samenzijn. Voor de kerst zelf hadden we lootjes getrokken en ieder had voor een kadootje gezorgd. Gewoon gezellig met elkaar zijn...een hapje, een drankje, kletsen, giebelen.
 

Voor Syl de film Shreck
 
Het leek zo gewoon...het waren ook gewone dingen die we deden, maar het was zo dubbel. Van binnen vonden er dan ook enorme gevechten plaats....was het de laatste kerst....wat zou er gaan gebeuren....wat ging er allemaal in mijn meisje om en waarom, waarom, waarom?
Je moest door, je moest ook vooral leuke dingen doen, maar wat is het ontieglijk wrang wanneer je de dingen doet om herinneringen op te bouwen.
 
Dit was ook met Oud en Nieuw, welke we gevierd hebben bij Ruud zijn broer. Het was het samenzijn waar Sylvia van genoot. Maar wat geeft vuurwerk je een wrang eenzaam gevoel, wat smaken oliebollen anders en vooral wat doet een wens "Gelukkig Nieuwjaar" ongelooflijk veel pijn.......
 
wordt vervolgd

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl