justbesilly.punt.nl
Naar Amerika
Naar Amerika,                                                        
 
In november 2003 werd Sylvia's wens vervuld door Stichting Doe een Wens. We gingen naar Amerika!!
 
 
Hieronder het door Sylvia zelf geschreven verslag over Amerika. Ik heb er voor gekozen de foto's uit die tijd niet te plaatsen, omdat Sylvia er door de medicatie dik uit zag. Zij vond dit zelf vreselijk en ik wil haar gevoel hierin respecteren. Mijn keuze is daarom gevallen op het invoegen van enkele disneyplaatjes.
 
 
 
Vrijdag 14 november 2003:
 
 

 
We waren allemaal vrij vroeg wakker, en waren ook snel al aangekleed beneden. Vandaag zou het, het eerste dagje van onze spannende, goed verzorgde reis worden. Dankzij mijn vrienden Thomas en Pim was ik aangemeld bij ‘Stichting Doe Een Wens’. De stichting zorgt ervoor dat kinderen die een ernstige ziekte hebben (zoals ik) een wens mogen opgeven wat zij nog graag zouden willen doen en waar de ouders ‘jammer genoeg’ niet voor kunnen zorgen, dat die wens in vervulling gaat. En zo is mijn wens naar Amerika in vervulling gegaan. Om 9.15 kwamen mijn tante en oom nog even langs om een bakkie koffie te doen. Later kwam de beste vriendin van me moeder ook nog even langs. Om 9.45 kwamen de vrijwilligsters van de Stichting, Linda en Inge.  2 geweldig gezellig en aardige meiden brachten ons $800 zakgeld, en de tickets. Mijn broer en ik kregen een hele tas vol met snoep en boekjes en nog van alles wat! Echt fantastisch! Het zijn echt zulke lieve meiden! Om 10.00 kwam onze taxi al, nadat de koffers in de grote taxi waren geladen moesten we afscheid nemen van iedereen die er waren. Maar van mijn tante en oom hoefden we geen afscheid te nemen, die zouden onze taxi achterna rijden en in schiphol dan afscheid van ons nemen. Toen waren we op weg naar schiphol, onze taxi chauffeur was trouwens erg aardig.
                                                           
 
Op het vliegveld aangekomen waren we erg vroeg, een paar uurtjes ofzo. Mijn tante en Oom waren de taxi achterna gereden om met ons nog op het vliegveld een kopje koffie te drinken. Een kopje koffie hadden we daarna gedronken en toen was het tijd om te gaan. We hadden afscheid genomen van ze, en werden door een vrijwilligster van stichting doe een wens helemaal tot in het vliegtuig naar onze plekken gebracht.
 
                                             10 uur gevlogen………
 
Na de lange reis werden we in Amerika weer netjes opgevangen door een vrijwilligster. Ze was heel aardig en legde ons allemaal dingen uit waar we hierna heen moesten. We werden door de vrouw naar de autoverhuur gebracht en we kregen een auto aangewezen. De vrouw zei ons hoe we moesten rijden om ij ons verblijf te komen.
 
                                        Met de auto de weg op gereden……

 
Op de weg was het veel rustiger dan in Nederland. Maar dat kwam volgens mij ook omdat er veel banen waren, van vijf banen per weg waren er.
 
                                          Aangekomen bij het park………
 
Toen na heel lang zoeken en verdwalen waren we toch nog op tijd in het park aangekomen. In Give kids the World. We werden heel vriendelijk ontvangen door de baas van het park. Alex en ik kregen allebei een hele mooie disneyknuffel en een t-shirt van het park. Omdat we iets later waren aangekomen dan we verwacht hadden waren we te laat gekomen voor de uitleg van het park. Maar voor ons hadden ze speciaal een nieuwe afspraak gemaakt. We kregen van de baas alvast een paar kaartjes voor verschillende parken. En we kregen de sleutel van ons huisje.
 
                                   Onderweg naar ons huisje………
 
We reden naar ons huisje toe, maar onderweg zagen we echt prachtige huisjes staan en speeltuinen enz. En ook overal op de weg waren eekhoorns. En er was een prachtige vijver met een soort loopbrug eroverheen. De loopbrug liep door een soort moeras ook nog.
 
                                Slapen………
 
Toen we in ons huisje kwamen zag het er allemaal zo prachtig uit en zo verzorgd. Alles was zo vreselijk groot, en er was een bubbelbad! Omdat we best wel laat in de avond aan kwamen en nog niet gegeten hadden, kwam de baas ons een speciaal maaltijd brengen. Toen daarna waren we allemaal zo uitgeput dat we lekker gingen slapen.

 


 
 
 
15 November 2003
 
Na een super goed verzorgd ontbijt gingen we naar ons eerste Disneypark: Magic Kingdom. Toen we daar aankwamen was het nog best wel vroeg en de parkeerplaats was nog bijna helemaal leeg. Maar toen we met een soort treintje naar het park toereden zagen we zoveel plaatsen volstaan, we keken onze ogen uit hoeveel dat er waren. Aangekomen in het park gingen we lekker gezellig allerlei parken doen. En tussendoor waren er ook disney figuren in het park dus gingen we daar leuk mee op de foto.
                                      Uitgeput klaar met het park………
We waren nog wel moe van de vlucht, dus gingen we na dit park lekker naar het huisje om lekker uit te rusten. En daarna hebben we lekker gegeten in het Give kids the world. Daarna eens lekker uitgerekt op de bank neergeploft en lekker naar de Amerikaanse tv gekeken.
 

16 november 2003
 
s’ Ochtends waren mijn moeder en ik al als eerste op. Mijn vader lag te snurken dus had ik dat op de film gezet. Daarna zijn we met z’ n allen gaan ontbijten in het broodhuis. Daarna hadden we met ze allen besloten om als ons 2e park MGM-studios te doen. Dit park was niet zo groot als die andere parken. Hier was een grote toren met een grote val een leuke attractie. In dit park had ik een souvenir gekocht: een winnie de pooh armbandje en me moeder een paar oorbellen. Omdat ik erg snel moe werd waren we na dit park naar ons huisje toe gegaan om nog even uit te rusten. Na het even liggen zijn we weer gaan eten.  Nadat we gegeten hadden zijn we naar een dollarshop gegaan. Een paar kleine boodschappen gehaald. Thuisgekomen nog even naar de tv gekeken en al weer lekker vroeg gaan slapen.
 

 


                Geweldig, al die disneyfiguren!!

 
17 november 2003
 
Vandaag zijn we allemaal goed uitgeslapen opgestaan. We zijn daarna wezen ontbijten, onze tassen gepakt en weer naar een park gegaan.  Dit keer gingen we naar Universal studios. Deze bestond uit 2 parken:  Adventure Islands en het studio gedeelte. We gingen eerst naar het avonturenpark, daar waren veel leuke achtbanen en Jurassic parc was er ook! Daarna gingen we naar het studio gedeelte en daar waren vooral 3D films te bekijken. En die waren vooral grappig! Na dit park waren we helemaal versleten. Dit was zo’ n groot park! Toen werden we fantastisch verzorgd met een diner bij het eethuis. En daarna lekker naar ons huisje gegaan en lekker in bed gaan rusten.
 
18 november 2003
 
Deze dag moesten we wel 2 parken doen omdat de toegangskaartjes alleen deze dag nog geldig waren. Dus gingen we eerst naar Animal Kingdom. Dat is een soort Beekse Bergen alleen dan VEEL groter en er zitten dan ook nog attracties bij. Dit park heb ik met een rolstoel gedaan omdat ik door al die parken en door al dat lopen wel heel erg moe werd. We hebben na dit park eerst nog gegeten en daarna zijn we door gegaan naar het park: Epcot. Dit was een niet zo heel groot park maar er waren wel hele leuke attracties. Hierna waren we doodmoe dus zijn we lekker naar ‘t huisje gegaan om lekker uit te rusten.
 
19 november 2003
 
Vandaag was het heel hard aan het regenen en we waren toch wel heel erg moe, dus hadden we besloten om die dag geen park te doen maar om gewoon lekker in winkels te gaan kijken. En dat was ook wel heel indrukwekkend. Ik had nog nooit zo’ n grote winkel gezien. En er waren echt zoveel dingen en zoveel soorten van dingen. En we zijn naar vlooienmarkten gegaan. Was ook heel erg leuk om te doen. Voor s’avonds hadden we besproken voor een dinnershow: MEDIEVAL TIMES. En dat was een  hele mooie show met mooie paarden. Ik heb daar heel erg van genoten. S’Avonds was ik heel erg moe van de hele dag dus ben ik lekker vroeg naar bed gegaan.
 
20 november 2003
 
Vandaag was het weertje al weer lekker opgeknapt en konden we weer lekker een park doen. En nu deden we het laatste park dat we op kaartjes hadden gehad. SEAWORLD.
Dat was Dolfinarium in het super super groot!!! Dit was echt een heel mooi park. Ze hadden hier echt zo veel dieren en zo veel mooie dieren. In dit park heb ik m’ n ogen uitgekeken. Het was echt een heel mooi park met mooie shows met dolfijnen en orka’s.
Na dit park lekker naar huis gegaan alvast een paar spullen gepakt en gaan slapen.
 
 
21 november 2003
 
Vandaag hebben we als eerste onze spullen gepakt want we moesten om 11.00 u het park uit zijn. Toen hebben we afscheid van de baas van het park genomen en van het park zelf. We hadden toen nog heel veel tijd over dus zijn we naar een ander park gegaan: GATORLAND. Dat was een park met allemaal alligators. We vonden dit park eigenlijk heel saai want het enige wat er te doen was, was alligators kijken en die liggen toch alleen maar stil. Maar het was alleen maar gezellig dus daar ging het om.
 
Daarna gingen we op weg naar het vliegveld van Orlando. We hebben de huurauto ingeleverd en zijn op zoek gegaan naar de juiste gate.
We vlogen mooi op tijd. De volgende ochtend kwamen we aan op Schiphol. Met de taxi gingen we naar huis.
 
Thuis was er nog een verrassing. Het zat vol met visite: opa, oma, tante el, oom hen, saskia, marijke, lenie. Ook Linda en Inge waren er. Er stonden allemaal bloemen en een hele mooie taart. Wat was dat leuk thuiskomen!
 
 
Conclusie?        :        HET WAS GEWELDIG!!!      
 
 
 
 
 
 
wordt vervolgd......

Reacties

kirsty op 21-08-2006 19:00
best ingrid,
 
dit is echt een heel mooi verslag van syl. zelf heb ik de video van jullie gezien (syl wou alles laten zien) en toen vond ik het al heel erg mooi wat ze allemaal had meegemaakt.
zelf ben ik ook in florida geweest en toen ik al die dingen zag dacht ik gelijk aan syl en aan de video die ze toen had laten zien.
jammer dat ze het stukje niet erbij had gezet van de sterren... de ster die zij had opgehangen in die hele grote zaal...
dit verhaal is echt heel erg mooi. zo weet iedereen wat ze die week heeft meegemaakt...
 
heel veel liefs,
 
kirsty
 
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl